Usisivač za pepeo – iskustva i karakteristike

Usisivač za pepeo je uređaj koji u velikoj meri olakšava čišćenje peći koje se koriste za zagrevanje prostorija. Bilo da se za zagrevanje koristi pelet, drvo ili ugalj, usisivačem za pepeo se sa lakoćom može očistiti i najfinija prašina i pepeo, koji se ne nalazi samo u posudi za pepeo već i oko peći, ali i u unutrašnjosti zavučena u nepristupačnim delovima peći.

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆI USISIVAČ ZA PEPEO

Sagledajte potrebe, kapacitet peći i posude za pepeo i koje energente koristite za zagrevanje. U prodaji postoje 2 osnovna tipa usisivača za pepeo, sa manjim modifikacijama i dodatnim funkcijama, ali svode se na FILTER ZA PEPEO i USISIVAČ SA FILTEROM ZA PEPEO.

Filter za pepeo je posuda koja poseduje metalno crevo kojim se pepeo uvlači u posudu i sa druge strane se nalazi otvor na koji se priključuje običan kućni usisivač. Snaga i moć usisavanja pepela zavisi direktno od snage usisivača koji se priključuje na filter. Sa druge strane filter koristi samo usisnu moć usisivača, dok sva prašina i pepeo ostaju u metalnom kućištu filtera. Kada se završi sa usisavanjem pepela, filter se može oprati vodom obzirom da je izrađen od metala i nema nikakvih elektro elemenata.  

Za zahtevnije korisnike koji ne žele da koriste kućni usisivač kao dodatak filteru, u prodaji su filteri koji pored istih elemenata, metalnog kućišta, metalnog creva na vrhu u poklopcu zapravo poseduju usisivač prilagođen korišćenju u prljavim uslovima. Sama snaga usisivača kod ovih modela je od 500W pa do 1200W. Direktan uticaj na moć usisavanja pepela ima snaga usisivača. Slabiji modeli se mogu koristiti kod sagorevanja energenata koji ostavljaju manji obim pepela kao pelet i briketi, dok se modeli sa jačim motorima mogu koristiti za uklanjanje pepela koji nastaje sagorevanjem energenata kao što su drvo i ugalj.  

ISKUSTVA KORISNIKA

Na osnovu dugogodišnje prodaje ovih proizvoda i komentara naših kupaca, zadovoljstvo korišćenjem usisivača za pepeo i filtera za pepeo je na visokom nivou. Osnovna prednost je vidno čistija peć, prostor oko peći i čistija prostorija, jer se pepeo ne raznosi po prostoriji već se smešta direktno u hermetički zatvoren filter. Komfor koji pruža je takođe na zavidnom nivou, obzirom da nema potrebe da se u neželjenom trenutku, kada je spoljna temperatura niska, izlazi iz topline svog doma kako bi se izbacio pepeo.

Prikazani modeli Usisivač za pepeo i Filter za pepeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *