Tepih – detalj koji u uređenju stana pokazuje karakter

SveZaKuću.rs - Tepisi, Jastuci, Posteljina, Ćebad, Zavese

Moderan tepih je jedan od nezaobilaznih detalja u uredjenju stana. Predstavlja i dalje najefikasniji metod utopljavanja poda prostorije uz dodatni komfor mekoće. Najnovije tehnologije izrade tepiha omogućile su odličnu dekorativnu notu uz veliki broj motiva koji se zaista mogu uklopiti u svaki ambijent. Često motivi na tepisima prikazuju i sklonosti osobe koja živi u stanu, pa se tako pojavljuju tepisi koji motivom dočaravaju muziku, putovanja, prirodu, dečiju igru ili neku apstrakciju.

Boja tepiha

Boja tepiha se bira kao kontrast ostatku prostorije i nameštaju, ili se tonovima uklapa sa pretežnim bojama stana. Trendovi u uredjenju stana dozvoljavaju maštovite kombinacije, pa se tepisi izdvajaju kao zaseban funkcionalno dekorativni proizvod.

Materijal tepiha

Materijali koji se koriste za izradu tepiha su različiti, od prirodnih tepiha izradjenih od vune, pa do različitih sintetičkih materijala i pletiva najčešće polipropilen, viskoza, poliester. Tepisi izradjeni od vune su tradicionalno svrstani u poželjnu kategoriju sa osnovnom idejom nosica kvaliteta i topline. Proizvodjačima tepiha vuna ne pruža široke mogućnosti obrade i dizajniranja pa su tepisi od vune zadržali svoj nivo široke upotrebe na nižem nivou. Nakon dužeg traganja za idealnim materijalom proizvodjači tepiha su se najviše zadržali na polipropilenu koji se pokazao kao izuzetni dobar materijal za izradu tepiha, odlikuju ga visoka otpornost na habanje, postojanosti boja, zadržavanja same strukture tepiha, održavanju toplote, i lako održavanje i uklanjanje fleka. Ovaj materijal omogućava i gušću strukturu tkanja tepiha, i zahvaljujući tome moguće je napraviti na stotine hiljada uboda po kvadratnom metru, pa su detalji na tepihu izuzetni.

Kvalitetne moderne tepihe po niskim cenama, kratkim rokom isporuke do Vašeg stana možete odabrati na sajtu https://www.svezakucu.rs/www/k-966/tepisi-krpare-i-prostirke 

Moderan način uredjenja stana postavlja tepih kao bitan detalj, ali i ono što je ispod njega, parket, laminat i sl. pa se tako dimenzija tepiha bira da pravilno prekriva deo prostorije ostavljajući okolinu u dizajnu samog poda. U većim prostorijama nije redak pristup da se postavi i nekoliko manjih tepiha u različitim pozicijama kako bi se izmedju tepiha primećivao i dizajn poda. Standardna ponuda tepiha se kreće u granicama dužine od 150 cm pa preko 230 cm.

Nove tehnologije izrade, pored visokog kvaliteta i mogućnosti lepog dizajna, donose i niske cene tepiha, pa sama zamena tepiha nije nužno teška. Promenom tepiha u potpunosti se menja ambijent, dobija osećaj pozitivne promene i nove čistoće. 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *