Kako odabrati televizor – razlika izmedju LCD i LED televizora

Razlika izmedju LCD i LED televizora

Ekran je najvažniji element modernih televizora, na njega je u potpunosti upućena vaša pažnja bilo da pratite emisije emitovane preko televizijskih kanala, igranje igara ili gledanje filmova.

Ono što prvo primećujete prilikom odabira televizora je oznaka LCD ili LED, u čemu je razlika, koji je bolji, koji ima bolju sliku, koji duže traje, odnos cene i kvaliteta ?

Tehnički gledano LCD i LED televizori imaju ekran sa tečnim kristalima, sastavljenim od dva sloja polarizovanih stakala i tečnim kristalima izmedju koji blokiraju ili propuštaju svetlost i tako prikazuju sliku.

Tečni kristali ne proizvode svetlost, pa im je potrebno osvetljenje koje je smešteno na poledjini ekrana.

LCD ekran poseduje fluorecentne lampe dok LED poseduje svetleće diode (LED diode)

Kako odabrati šta Vam je potrebno

Najbolji izbor za kvalitet slike:

LED ima blagu prednost u odnosu na LCD pošto emituju bolje nijanse crne i kontrasta, pa je samim tim nešto bolja preciznost boja.

Ugao gledanja je približno isti jer on zavisi od kvaliteta staklene ploče koju proizvodjač koristi prilikom proizvodnje, deblja staklena ploča obezbedjuje bolji ugao gledanja.

Najbolji izbor za energetsku efikasnost:

Ako je potrošnja glavna briga onda Vam je potrebna bolja energetska efikasnost, LED televizori svakako na ovom polju odnose pobedu za isti prikaz slike koriste manje svetla u odnosu na LCD

Najbolji izbor za cenu:

LCD televizori su pojeftinili sa pojavom LED tehnologije, dok u tehnološkom smislu ne zaostaju za svojim LED kolegama.

Najbolji izbor za veličinu:

U pogledu na veličinu LED televizori su za nijansu tanji u odnosu na LCD, svetleće diode zahtevaju manje mesta za implementaciju, pa je to proizvođačima omogućilo da odstrane višak mesta u kutiji.

Najbolji izbor za igricekućni bioskop i računar:

Ukoliko planirate da na Vaš televizor priključite konzolu za igranje onda je na duže staze LCD bolji izbor i preporučen od mnogih proizvodjača konzola. Dužom upotrebom televizora u svrhu igranja igara, zbog statičnih elementata u igricama mogu se stvoriti trajne slike (duhovi) na ekranu tehnički nazivane “burn-in”, isto se odnosi i na kućne bioskope i računare koji se priključuju na televizor. Manja je verovatnoća da se ovo dogodi na LCD televizorima.

Na sajtu SveZaKucu.rs možete pronaći veliki izbor modernih televizora LCD, LED, PLASMA 3D i SMART tehnologija vodećih svetskih proizvodjača, po odličnim cenama, kratkim rokovima isporuke

Televizor 81 cm Fox 32LE370 FULL HD

I slika i prilika… 
Kvalitet po pristupačnoj ceni zvučalo bi kao utopija, nemoguća misija i pusta želja da nije mnogobrojnih ponosnih vlasnika koji su ukazali poverenje FOX televizorima. 
Bilo da su mali ili veliki tek svi FOX televizori su LED i visokog su kvaliteta, modernog dizajna koji se lako uklapa u dnevne sobe, ali i poslovne prostore, kafiće, frizerske salone, maloprodajne objekte. Na Vama je da izaberete model koji najviše odgovara Vašim potrebama.

Cena Sa PDV-om: 31,990.00 din

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *