18.11.2011.

Kako odabrati traku za trčanje

Šta treba da znate o trakama za trčanje - Kako odabrati traku za trčanje

Razlika izmedju magnetnih, mehaničkih i motornih traka za trčanje

Magnetna traka pravi opterećenje pomoću magneta čija se razdaljina kontroliše okretanjem točkića, kada su magneti blizu opterećenje je veće i obrnuto.

Mehanička traka ima sistem opterećenje preko kaiša i čeličnog zamajca.
Kada se okreće točkić za kontrolu opterećenja kaiš na zamajcu se zateže ili opušta, što povećava ili smanjuje otpor i samim tim opterećenje.

Koji je sistem bolji? Isti su, jednake trajnosti, kvaliteta i efikasnosti

Magnetnu - mehaničku traku korisnik okreće sam, kako hoda tako se traka po kojoj hoda okreće.
Motorna traka poseduje složeniji sistem , poseduje motor koji okreće traku tako da korisnik hoda ili trči po traci koja se već okreće. Ukoliko je navedeno da motorna traka poseduje 2 motora, onda ta traka poseduje elektronski sistem za podešavanje nagiba

Trčanje i penjanje su najvažniji oblici kardio treninga, takođe i najefikasniji metodi za kontrolu telesne težine i smanjenje količine masti u organizmu.

Ovaj model trake možemo preporučiti, u obzir su uzeti odnos cene i kvaliteta, i na osnovu iskustava naših kupaca stečena dugogodišnjom prodajom ovog modela

Namenjena za kućnu upotrebu rekreativcima koji žele da svoju kondiciju zadrže tokom cele godine. Opremljena je elektro-motorom snage 1.75 KS koji pokreće gaznu površinu po kojoj se trči. Traku je neophodno pre upotrebe ukuljučiti u električnu mrežu (220V). Brzinu trčanja podešavate preko računara, elektronskim putem. Minimalana brzina je 1 km/h, dok maksimalna brzina iznosi 12 km/h.

Traka poseduje ugrađen računar koji prati vreme, brzinu, pređenu kilometražu, ukupno pređenu kilometražu, potrošene kalorije, puls ... Nagib trake je moguće podešavati ručno u 3 položaja. Treneri često savetuju da se trake za trčanje koriste za brzo hodanje umesto za trk, jer je efekat vežbanja isti a opterećenje na zglobove manje. Naravno vi odlučite šta vam više prija.

VELIKI IZBOR TRAKA ZA TRČANJE I OSTALE FITNESS OPREMEMotorna traka za trčanje KP4100K

muskulatura

Autorski tekst SveZaKucu.rs

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Ovaj tekst je:

0 comments:

Постави коментар